Rijksoverheid

MDC

Implementatie Vernieuwing C2000

Op deze website treft u informatie over de vernieuwing van het communicatienetwerk C2000. Een deel van deze informatie is alleen beschikbaar voor gebruikers en beheerders van C2000. U kunt hiervoor inloggen via de volgende link. Heeft u nog geen gebruikersaccount? Dan kunt u die via de autorisatiepagina eenvoudig aanmaken. Het is daarom van belang dat u met uw officiële werk-adres registreert.

Vernieuwing communicatienetwerk C2000

Het communicatienetwerk C2000 wordt vernieuwd. Het huidige C2000 netwerk wordt inmiddels meer dan 13 jaar gebruikt door o.a. de politie, brandweer, ambulancediensten en enkele onderdelen van het ministerie van defensie, waaronder de Koninklijke Marechaussee. Het bestaande netwerk is aan het einde van de technische levensduur. Volgens Europees aanbestedingsrecht moet de vernieuwing worden aanbesteed. Om ongestoorde communicatie voor de 85.000 gebruikers van het netwerk te kunnen blijven garanderen is daarom in 2012 door de minister van Veiligheid & Justitie (V&J) besloten de vernieuwing van het netwerk aan te besteden. De opdracht voor de vernieuwing is in 2015 gegund aan drie nieuwe leveranciers die de vernieuwing uitvoeren onder regie van het programma Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Indeling in projecten

De implementatie van het vernieuwde C2000 is opgedeeld in een viertal projecten, waarvan drie projecten worden uitgevoerd door de leveranciers:

• Spraak – het spraaknetwerk door Hytera Mobilfunk GmbH
• Paging – het P2000-netwerk door 2Way BV
• RABS – het radio- en alarmeringsbediensysteem (RABS) door Eurofunk Kappacher GmbH

Het vierde project, Implementatie meldkamers, verbindt de drie bovengenoemde projecten en is gericht op het begeleiden van de meldkamers bij het doorvoeren van de benodigde technische aanpassingen om het vernieuwde C2000 systeem te kunnen implementeren. Daarnaast ziet dit project toe op het opleiden van de centralisten en beheerders.

SCL Informatie: Freeze inkoppelen SCL installaties

Met ingang van 23 april 2018 is er een freeze op het inkoppelen van SCL’s. De freeze houdt in dat er geen nieuwe SCL’s op het netwerk mogen worden ingekoppeld tot aan de migratie van het nieuwe netwerk eind dit jaar. Er zijn situaties waarvan dit besluit kan worden afgeweken. Indien meer informatie gewenst is kan contact worden opgenomen met de bekende kanalen binnen het Meldkamer Diensten Centrum.

Meer informatie

Heeft u vragen over de vernieuwing van C2000? Stuurt u dan een e-mail aan Remco Groet van het ministerie van Veiligheid & Justitie via r.j.groet@minvenj.nl