Rijksoverheid

LMS

Proefmigratie C2000 conform plan en succesvol verlopen

13-11-2018

In de nacht van 12 op 13 november vond in Limburg de proefmigratie plaats naar het vernieuwde C2000. Het huidige C2000 netwerk is aan het einde van de technische levensduur. De overgang van het huidige C2000 naar het vernieuwde netwerk is in deze regio van begin tot eind succesvol uitgevoerd.

Om 21:00 gaf het Interdepartementaal Multidisciplinair Overleg (IMO) groen licht voor het starten van de proefmigratie. In het Regionaal Operationeel Team (ROT) in Zuid-Limburg werd het veiligheidsbeeld continu gemonitord door de hulpdiensten en Defensie. Vlak na 23:00 uur startte de proefmigratie. Technici hebben de antennes van 12 opstelpunten omgezet van het huidige C2000-netwerk naar het vernieuwde netwerk. Op afstand is het huidige netwerk op stand-by gezet en het nieuwe netwerk operationeel gemaakt.

Tijdens de proefmigratie hebben de hulpdiensten en Defensie gewerkt met alternatieve communicatiemiddelen en -procedures. Hierdoor kon het werk van de hulpverleners op straat en in de meldkamer gewoon doorgang vinden. Het programma Implementatie Vernieuwing C2000 van het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft het nieuwe netwerk geactiveerd en samen met de hulpdiensten en Defensie getest. Na voltooiing van deze test is de rollback uitgevoerd waarna de hulpdiensten weer werken met het huidige C2000-netwerk. De proefmigratie is succesvol voltooid.

Het programma implementatie vernieuwing C2000 evalueert de proefmigratie en neemt conclusies en aanbevelingen mee naar de landelijke implementatie van het C2000-netwerk in 2019.

Terug