Rijksoverheid

LMS

Eerste end-to-end testen met operationele portofoons

12-11-2018

Op 7 november stapten medewerkers van de Koninklijke Marechaussee en de Landelijke Eenheid de bunker in Waalre binnen met hun eigen portofoons. Bij het binnenstappen maakten de portofoons, die eerder verbonden waren met het huidige C2000-netwerk, na enkele seconden automatisch verbinding met het nieuwe netwerk. Hierop konden de medewerkers direct weer praten met hun eigen meldkamers in respectievelijk Hoofddorp en Driebergen.

Nadat eerder al testen waren gedaan tussen een portofoon en de meldkamer in Maastricht via een opstelpunt in Waalre is nu de bunker compleet ingericht zoals het nieuwe netwerk zal fungeren. Het huidige netwerk en het vernieuwde netwerk hebben dezelfde netwerkcode. Dat betekent dat portofoons en mobilofoons automatisch verbinding maken met het nieuwe netwerk als dat in bedrijf is.

Bij de migratie naar het nieuwe spraaknetwerk worden de zenders van het huidige netwerk op stand-by gezet en de zenders van het nieuwe netwerk aan gezet. Het gedrag van de portofoons en mobilofoons bij het wisselen van het netwerk kan in de bunker in Waalre compleet worden nagebootst.

Terug