Rijksoverheid

LMS

Portofoons en mobilofoons gereed voor gebruik nieuw C2000

20-07-2018

De portofoons en mobilofoons van ambulance, brandweer, politie, defensie, de bijzondere gebruikers (zoals de douane en de dienst justitiële inrichtingen) en gelieerde gebruikers (zoals stadswachten en reddingsbrigades) zijn allemaal gereed voor het vernieuwde C2000, zo is vastgesteld in de stuurgroep vernieuwing C2000 op 18 juli jongstleden.

Automatisch verbinding met nieuwe netwerk

Zo’n 110.000 apparaten zijn in de afgelopen periode opnieuw geprogrammeerd, volgens planning is deze operatie uitgevoerd voor 1 augustus van dit jaar. De apparaten zijn nu allemaal in staat om gebruik te maken van het nieuwe netwerk en na de migratie werken ze dan ook direct op het nieuwe netwerk. Afhankelijk van de procesafspraken vragen we alle gebruikers om tijdens de migratie hun randapparatuur volledig uit te schakelen of naar Direct Mode Operations (DMO) te schakelen. Zodra vanuit de meldkamer het bericht komt dat de migratie voltooid is dan zal de randapparatuur na inschakeling zich vanzelf aanmelden op het nieuwe netwerk.

Zorgvuldige operatie

Het programmeren is een grote en zorgvuldige operatie, en zeker bij mobilofoons die ingebouwd zijn in voer- en vaartuigen komt er veel bij kijken: de apparatuur wordt uitgebouwd, aangesloten op een programmeerterminal, getest, weer ingebouwd en weer getest. Tijdens de pilot wordt door middel van een steekproef nog extra gecontroleerd of de apparatuur zich op het nieuwe netwerk gedraagt zoals bedoeld.

Terug