Rijksoverheid

LMS

Opleidingsperiode CKI's afgerond

28-07-2017

De opleidingen van de centralist-kerninstructeurs (CKI's) zijn afgerond. In mei, juni en juli hebben alle 160 CKI's op de IVC-opleidingsmeldkamer De Yp in Den Haag de zogenaamde train-de-trainer opleiding gehad op het nieuwe radiobediensysteem eOCS. In twee volle dagen hebben ze een uitgebreid overzicht gekregen van de werking van het nieuwe netwerk en de radiobediening. Voor de migratie krijgen de CKI's nog een aanvullend opleidingsmoment. De opleiding is door de cursisten hoog gewaardeerd. Een gemiddeld rapportcijfer van een 8,5 voor het opleidingsteam is een felicitatie waard!

De CKI's zullen de training verzorgen voor de collega-centralisten.

Voor de opleiding van de centralisten worden voor de meldkamerlocaties de opleidingsruimtes voorzien van de nieuwe radiobediening, een opleidingsnetwerk met een aantal portofoons. Ze maken hierbij gebruik van het opleidingsmateriaal dat door IVC voor het veld ontwikkeld is. Dit opleidingsmateriaal bestaat uit een reader, een set opdrachten, animaties en presentaties.

In overleg met de stuurgroep is besloten dat het opleidingstraject voor centralisten in een later stadium zal aanvangen. Het programmateam zal in overleg met het veld zoeken naar een best passende planning voor de meldkamers hierin.

Terug