Rijksoverheid

LMS

Plaatsing nieuwe pagingzenders in nauwe samenwerking tussen IVC, MDC en 2WAY

08-05-2017

Begin dit jaar is 2WAY gestart met het plaatsen van de nieuwe pagingzenders op 413 locaties. Een omvangrijke logistieke operatie, waarbij deze week de teller op meer dan 50% staat.

Bij de logistieke operatie is er veel afstemming en samenwerking tussen IVC, 2WAY, en het Management en Monitoring Center (MMC) van de beheerorganisatie Meldkamer Diensten Centrum (MDC). Voorafgaand aan de plaatsing van een nieuwe zender op een site, wordt de planning tijdig door Service Level Management van MDC gedeeld met de gebruikers door middel van een Service Communiqué. Dit is zo afgesproken met de meldkamers, omdat een antennemeting wordt uitgevoerd die kort impact heeft op de P2000-dekking.

Voor aanvang van de werkzaamheden neemt de 2WAY engineer contact op met het MMC, met het verzoek om te kunnen starten met zijn werkzaamheden op locatie. Het MMC heeft in beeld of er in de veiligheidsregio iets gaande is, wat de werkzaamheden eventueel kan belemmeren. De betrokken meldkamer is vooraf geïnformeerd en kan in geval van (grootschalige) incidenten waarbij paging dekking noodzakelijk is, via het MMC verzoeken om de werkzaamheden uit te stellen. Na het plaatsen van de nieuwe pagingzender wordt een antennemeting uitgevoerd om er zeker van te zijn dat paging na migratie van de nieuwe zender ook daadwerkelijk werkt. Nadat deze meting succesvol is afgerond, wordt het pagingopstelpunt weer in gebruik genomen.

Als alle 413 zenders geplaatst zijn, kan worden gestart met de volgende stap: de migratie. Dit betekent dat de zenders stuk voor stuk worden aangesloten op het nieuwe Tele2-netwerk en verbonden met de centrale P2000-apparatuur, de 2WAY Vipers in Hollandse Rading en Driebergen. Sinds december 2016 is deze centrale P2000 apparatuur succesvol operationeel en in beheer bij het MMC en 2WAY.

Het MMC is het vaste contactpunt voor gebruikers, lokaal beheerders en leveranciers of het nu gaat om het oude netwerk of het nieuwe netwerk. Deze werkwijze zorgt voor duidelijkheid bij de gebruikers en wordt mogelijk gemaakt door goede en praktische afspraken tussen het project IVC, vernieuwer 2WAY en beheerder MDC.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u contact opnemen met het MMC via de bekende kanalen.

Terug